Széttépik a Zyngát

Vágólapra másolva!
Óriásit ugrott a Zynga árfolyama a vállalattól érkező kedvező hírekre. A cég a brit NaturalMotion online játékgyártó felvásárlásával erősíti piaci pozícióját a közösségi médiapiacon, ráadásul tovább tudta csökkenteni veszteségeit a negyedik negyedévben.
Vágólapra másolva!
  • Széttépik a befektetők a Zynga részvényeit, a papírok 25 százalékos pluszban nyitottak a cég felől érkező kedvező híreknek köszönhetően.
  • A közösségi médiacég jelentős erőfeszítéseket tesz, hogy megerősítse igencsak meggyengült piaci pozícióját. A társaság az alkalmazottjainak 15 százalékát (314 embert) elbocsájtja költségcsökkentések miatt.
  • 391 millió dollárért felvásárolják a brit NaturalMotion mobilalkalmazásokat fejlesztő vállalatot. A brit cég okostelefonokra és táblagépekre fejleszt játékokat, így a Zynga ezen a dinamikusan növekvő területen tudja erősíteni jelenlétét.
  • Don Mattrick vezérigazgató közölte, a népszerű FarmVille játékaik legkésőbb júniustól mobilon is elérhetőek lesznek.
  • A cég tovább csökkentette veszteségeit a negyedik negyedévben, 25,2 millió dolláros nettó mínuszt hozott össze az időszakban. Ez részvényenként 3 centes veszteségnek felelt meg, miközben az egy évvel korábbi negyedévben még 6 cent volt a cég mínusza. Ezzel az elemzői várakozásokat is felülteljesítették, mivel a szakértők 4 centes nettó veszteségre számítottak.
  • A negyedik negyedéves árbevétel 176,4 millió dollárt tett ki (várt: 183,3 millió dollár).
  • Az aktuális negyedévre 155-165 millió dolláros árbevétellel, és 6-7 centes egy részvényre jutó veszteséggel kalkulál a Zynga. Az eredményeket az átszervezésekhez kapcsolódó 15-17 millió dolláros egyszeri költségek ronthatják. Az elemzők -1 centes EPS-t, és 138-148 millió dolláros árbevételt prognosztizálnak az első negyedévre.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu