Most figyeld a Magyar Telekomot!

Deutsche Telekom
Vágólapra másolva!
Fontos szinteknél a Magyar Telekom árfolyama, az elmúlt hetek lecsorgása után új irányt vehet a papír.
Vágólapra másolva!
  • Már 306 forintnál a Magyar Telekom árfolyama, így ismét a lassan két éves csökkenő trendvonal felett található.
  • Bár januárban olykor-olykor már a csökkenő trendvonal fölé nézett az árfolyam, zárásra sosem tudta megtartani a szintet, így elsősorban az utolsó 1-2 órát lesz érdemes figyelni a BÉT-en.
  • Már csak azért is, mert ha sikerülne áttörni a csökkenő trendvonalat, akkor rövidesen egy MACD vételi jelzés is segíthetné az emelkedést, mindezt úgy, hogy még az RSI sem mutatná a túlvettség jeleit.
  • Ilyen technikai kép mellett pedig nem lenne kizárt, hogy rövidesen 320 forint fölé kerülne a Magyar Telekom árfolyama, ahol a következő markánsabb ellenállás, és a 200 napos mozgóátlag található a napi grafikonon.
A Magyar Telekom napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • A heti grafikon alapján ugyanakkor óhatatlanul fontos ellenállást jelenthet a 313 forint közelében található csökkenő ék felső szára is, így elsőkörben itt kellene bizonyítania a Magyar Telekomnak az esetleges megugrás után.
A Magyar Telekom heti grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • További kockázat, hogy amennyiben falsnak bizonyul a kitörés a napi grafikonon, akkor könnyen az 50 napos mozgátlag alá kerülhet az árfolyam, és még a 290 forintos támaszig is eljuthat.
  • A pillanatnyi helyzet ugyanakkor egyelőre bíztató, ráadásul a forgalom már most meghaladta a 30 napos átlagot. Mindenképpen érdemes tehát figyelni a zárást!
  • Ráadásul az Investor Trader ügyfeleit már decemberben figyelmeztettük a Magyar Telekomban mutatkozó potenciálra, melyet később az Investor.hu hasábjain is lehoztunk. Ha a jövőben nem kíván lemaradni a hasonló lehetőségekről, és szeretné kihasználni, hogy április végéig ingyen lehet az Investor Traderen kereskedni a hazai tőzsdén lévő papírokkal, akkor ne habozzon! Részletesebb tájékoztatást itt olvashat.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.