Vágólapra másolva!
Felemásan sikerült a Google negyedik negyedéve, a keresőóriás ugyanis árbevétel soron a vártnál jobb, profit soron viszont a vártnál rosszabb számokat tett közzé gyorsjelentésében. Az eredmények nagy ugrással reagált az árfolyam. 
Vágólapra másolva!

A Google negyedik negyedéves eredményei:

  • A cég a partneroldalaknak járó kifizetések nélkül számított árbevételét 13,6 milliárd dollárra tudta növelni.
  • Az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó profit viszont „csak” 12,01 dollárt tett ki az elemzők által várt 12,25 dollár helyett.
  • A fizetett kattintások száma (azaz a partnerek hirdetéseire továbbított kattintások száma) 31 százalékkal bővült éves alapon. Ezekért a fizetett kattintásokért kapott díjak viszont tovább morzsolódtak lefelé, és 11 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakához képest.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
  • A Motorola divízió továbbra is csak a veszteséget termelte, mely 384 millió dolláros operatív veszteséget mutatott ki. A mínusz közel a duplája volt az egy évvel korábbi 152 millió dolláros veszteségnek. Ennek oka, hogy a Motorola felől érkező bevételek 18 százalékkal, 1,24 milliárd dollárra estek vissza. A Google a héten állapodott meg a Lenovóval, hogy a kínai társaság 2,9 milliárd dollárért megvásárolja a Motorolát.
  • Az eredményekre 4,1 százalékot ugrott a Google árfolyama piaczárás után, míg a normál kereskedési időszakban 2,6 százalékot erősödött.
Google árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu