Előállították a minisztériumot elfoglaló aktivistákat

Vágólapra másolva!
Rendőrök vitték el az Együtt-PM paksi bővítés ellen tüntetőit.
Vágólapra másolva!

Előállította a rendőrség a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Fő utcai épületének portáját megszálló Együtt-PM-es aktivistákat, akik a paksi atomerőmű tervezett bővítése ellen demonstráltak.

A rendőrség a tüntetők jogsértő magatartására hivatkozva oszlatta fel a spontán tüntetést, mivel az szerintük súlyosan megzavarta a minisztérium működését. Az ORFK közlése szerint a rendezvény nem közterületen zajlott, a tulajdonos hozzájárulása nélkül. A tulajdonos kérésére szólították fel a tüntetőket a terület elhagyására, amelynek a csoport nem tett eleget.

A rendőrök ezért egyenként a bejárat előtt várakozó rendőrségi járművekbe cipelték a tüntetőket, akik passzív ellenállást tanúsítottak. A tüntetők minden előállítás után a "Népszavazást Paksról!" jelszót skandálták. A rendőrség a demonstrációban résztvevőket előállította, ügyükben gyorsított eljárást folytatnak le.

Az épület portáját délelőtt elfoglalók az atomerőmű tervezett bővítésének módj ellen tiltakoztak, és a Moszkvában kötött szerződések nyilvánosságra hozatalát követelték.