Kezdenek magukra találni a tőzsdék

Vágólapra másolva!
Mérséklődni látszik az újévi pesszimizmus az európai piacokon, hiszen ma kora délutánra már kisebb pluszok mutatkoznak a vezető tőzsdéken. A határidős indexek alapján az USA-ban is minimális pluszok jöhetnek nyitásban. Itthon az OTP mellé a Richter is csatlakozna az emelkedésben, bár egyelőre csak elég bátortalanul.
Vágólapra másolva!

Az európai részvényindexek felfelé veszik az irányt a pénteki kereskedésben, miután a befektetők úgy tűnik lerealizáltak egy kis profitot az év első kereskedési napján, csütörtökön. Ma az olasz és a spanyol jár az élen, egy, illetve 0,6 százalékos emelkedéssel, de a franciák sem vannak túlságosan lemaradva.

Budapesten az OTP mutatott be nagyobb mozgást, a bankpapír ma járt már egy százalékhoz közeli pluszban és fél százalékos mínuszban is. A Mol és a Magyar Telekom kisebb csökkenésben időzik, míg a Richter néhány forinttal tud csak drágulni.

A kispapírok közül az FHB hatalmas eséssel (-8%) korrigálja elmúlt kereskedési napokon mutatott bődületes emelkedését, és ma a PannErgy is stagnál nagyobb ugrásai után.

A forint újból gyengülésbe kezdett és megérintette a 299-es szintet is az euróval szemben, pedig a magyar munkaerőpiacról szép számok láttak napvilágot.

EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu