A bombaerős karácsonyi szezonnak örül a ruhaóriás

Next árfolyama (London)
Vágólapra másolva!
A remek karácsonyi időszaknak köszönhetően megemelte idei évre vonatkozó profitvárakozásait Nagy-Britannia második legnagyobb ruhaüzletlánca, a Next - tájékoztatott a Bloomberg. A vállalat ráadásul egyszeri osztalék kifizetésével is megörvendezteti befektetőit.
Vágólapra másolva!
  • A vártnál jóval erősebb karácsonyi szezonnak köszönhetően az októberben előrejelzett 650-680 millió font helyett 684-700 millió font között lehet a teljes éves adózás előtti profitjuk (a cég üzleti éve januárban ér véget).
  • Viszont nagyon valószínűtlen, hogy az erős negyedik negyedéves teljesítményt "át tudják menteni" az idei első félévre is.
  • A remek eredményeknek köszönhetően a vállalat úgy döntött, hogy egyszeri, részvényenként fél fontos osztalékot fog fizetni a részvényeseinek februárban. A cég szerint több bevételt szereztek az utóbbi hónapokban, mint amennyit hatékonyan az üzlet fejlesztésére el tudnának költeni, emiatt döntöttek az egyszeri osztalék kifizetése mellett.
  • A kedvező hírekre közel 12 százalékos ugrással reagált a Next részvényeinek árfolyama, mely így új történelmi csúcsra került.
Next árfolyama (London) Forrás: Bloomberg, Investor.hu