Spanyolország felé kacsintgat Soros

Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, hogy Bill Gates után Soros György is nagy fantáziát lát a spanyol ingatlanpiacon, ugyanis a Microsoft alapítója után a guru is bevásárolt az FCC ingatlanipari cégbe. Érdemes néhány pillantást vetni a részvényre, miután az elmúlt egy évben jókora emelkedést mutatott az árfolyama.
Vágólapra másolva!

Újabb neves befektető csapott le a spanyol Fomento de Construcciones y Contratas, azaz FCC ingatlanipari cégre. Eddig még csak találgatni lehetett, hogy ki vásárolt be a társaságba. A Financial Times ügylethez közel álló forrásai azonban lerántották a leplet Soros Györgyről, aki állítólag 3,1 százalékos csomagot vett az FCC részvényeiből még tavaly év végén 15 eurós árfolyamon.

Ezzel részben fény derült arra is, hogy Esther Koplowitz, az alapító leánya néhány hete kinek adott el 3,8 százaléknyi részesedést az FCC-ben. A milliárdosnő azonban még a tranzakciót követően is több mint 50 százalék feletti részesedéssel bír a társaságban.

Sorost korábban már megelőzte Bill Gates, aki tavaly októberben 5,7 százalékos részesedést vásárolt az FCC-ben, részvényenként 14,85 euróért. 5,7 százalékos részesedésével, amivel az ingatlanipari cég második legnagyobb tulajdonosának számít, sőt, már közel 9 millió eurós (nem realizált) profitra tett szert befektetése révén.

A hírre emelkedésbe is kezdett az FCC árfolyama a madridi börzén, igaz a 3,5 százalékos plusz jócskán elmarad attól a reakciótól, amit Bill Gates érkezése váltott ki októberben.

Az FCC napi grafikonja (Madrid) Forrás: Bloomberg, Investor.hu