Szétütötték az Airbust

Az Airbus napi grafikonja (Párizs)
Vágólapra másolva!
14 százalékos mínuszba csúszott az Airbus árfolyama az elmúlt két kereskedési napban, nem közölt túl jó híreket a vállalat.
Vágólapra másolva!
  • Főleg a 2016-ra vonatkozó várakozások jelentenek csalódást a cég számára, a nyereség feltehetően nem tud majd növekedni a menedzsment szerint a következő években.
  • Ez főleg azért jelent csalódást, mert az elemzők azért stabil növekedésre számítottak, 8-9 százalékra a konszenzus alapján.
  • Főleg a fejlesztésekkel (A330) kapcsolatos költségek várható megugrása számít negatívumnak, de a védelmi divízió javítása is komoly költségekkel lehet a csoport egészére nézve.
  • A vezérigazgató ezzel együtt a londoni két napos konferencia keretében hangsúlyozta, nem lát strukturális problémákat a céggel kapcsolatban, ezek pedig egyelőre még csak trendek, semmint konkrét menedzsment konkrét iránymutatása. A piaci hangulatot közben az sem segíti, hogy az A350-esek leszállításánál is vannak késések, melyekre nem jelölt meg konkrét okot a menedzsment.
  • A tegnapi nagy mínusz után az árfolyam már egészen 41 euróig esett vissza, amivel az elmúlt hónapokban látott mélypontok szintjére ért az árfolyam. Itt akár támaszra is lelhet az Airbus, amit érdemes lehet majd figyelni.
Az Airbus napi grafikonja (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu