Szövetkezhet a Tesla és a BMW

Vágólapra másolva!
Szövetségre léphet a Tesla és a BMW a Del Spiegel szerint, Elon Musk ugyanis tárgyalásokat folytat a német vállalattal.
Vágólapra másolva!
  • Musk szerint akár az akkumulátorok gyártása, akár pedig egyéb felszerelések kapcsán is szövetségre léphet egymással a két cég.
  • Az interjúban Musk kiemelte, hogy a szénszálas elemek használata igen "érdekes", és "relatív költséghatékony", ezért a Tesla érdeklődését is felkeltették.
  • Emellett az akkumulátorok kapcsán akár a töltőhálózatok kiépítésénél is lehetnek szinergiák, és segíthetik a Tesla európai terjeszkedését. Erre egyébként nagy szükség van Musk szerint, hozzátéve, Németországban 5-6 éven belül akkumulátorgyárat szeretne felépíteni az amerikai cég.
  • Természetesen a BMW nem reagált ezekre a hírekre, és ennél konkrétabb részletek sem láttak napvilágot az üggyel kapcsolatban. Annyi viszont biztos, hogy a két cég júniusban már találkozott egymással a töltőhálózatok miatt, ezért nincs kizárva, hogy hamarosan bejelentés jön majd.
  • Bár a BMW segítsége a Tesla számára főleg annak függvényében értékelhető, hogy mekkora költégeket ró majd a cégre az új szerződés, ám ezzel együtt a befektetők egyelőre pozitívan fogadják a híreket. 2 százalékos pluszban nyithat az árfolyam.