Rákaptak a kínaiak a Toyotára

Toyota napi grafikon (Tokió)
Vágólapra másolva!
A lassuló gazdaság ellenére is remekül teljesít a Toyota Kínában. A japán autógyártó szeptemberben és októberben is több mint 25 százalékkal növelte eladásait az egy évvel korábbi adatokhoz képest.
Vágólapra másolva!
  • A hétfőn közzétett adatok szerint októberben közel 105 ezer autót értékesített a Toyota Kínában, ami 27,1 százalékos növekedésnek felel meg az egy évvel ezelőtti eladásokhoz képest. Ez különösen figyelemre méltó tekintettel arra, hogy a Kínából érkező makroadatok a gazdaság lassulására utalnak.
  • Az autógyártó már az elmúlt hónapokban is igen szép növekedésnek örvendhetett, hiszen augusztusban 8,9, míg szeptemberben 26,1 százalékkal emelkedtek az eladások éves alaponaz egy évvel ezelőtti eredményekkel szemben.
  • A vállalat idén 1,1 millió autó értékesítésene a tavalyi 917 ezerhez képest. Október végén még "csak" 815 ezernél tartott a Toyota, ám ilyen ütemű növekedés mellett sikerülhet átlépnie az 1 milliós lélektani határt, amelyet eredetileg még 2010-ben tűzött ki célul a vállalat.
  • Ma ugyan Japánban nincs kereskedés az ázsiai piacokon, de pénteken jelentős emelkedéssel tudott zárni a Toyota, amelynek gyorsjelentését november 5-én ismerhetjük meg.
Toyota napi grafikon (Tokió) Forrás: AmiBroker, Investor.hu