Nap végére elkapták a forintot

Vágólapra másolva!
Nem volt jó napja ma a forintnak, az elmúlt napok erős teljesítménye után ma gyengülés következett.
Vágólapra másolva!
  • Főleg késő délután kezdett gyengülésbe a forint, meglehetősen gyorsan jutott túl a 305-ös szinten. A dollárral szemben viszonylag mérsékelt volt a mozgás, továbbra is 245,8 közelében állnak a jegyzések. A forint gyengülése mögött nincs különösebb hír, a többi régiós deviza stabilan tartotta magát az euróval szemben. Talán csak az okozhatott mozgást, hogy az Erste elemzője szerint év végére 4,2 százalékig emelkedhet az 10 éves kötvények hozama.
  • A magyar részvényeknek sem ment igazán, a Magyar Telekom stagnálását leszámítva 0,3-0,9 százalék között szóródtak a mínuszok. Nagyobb mozgások és sztorik ma ezzel együtt nem voltak a részvényfronton, és a forgalom is csak 2,8 milliárd forintos volt. Ezzel együtt a holnap az MSCI-átsúlyozás miatt lehet majd nagyobb forgalom.
  • A nemzetközi piacokon alapvetően optimista a hangulat, egyes indexek ugyanakkor enyhe mínuszba csúsztak már vissza. A pluszok sem annyira markánsak mint pénteken, a csúcsdöntés ezzel együtt folytatódik az amerikai tőzsdéken, és a DAX is közel 9 800 ponton zárt.
  • A jó hangulat tehát egyelőre adott, ugyanakkor valamelyest gyengült az előző héthez képest. Nagy kérdés, hogy a makroadatok és a csütörtöki OPEC-ülés közepette sikerül-e megtartani a momentumot, vagy lefelé fordulnak majd az indexek.