Nagy napja volt ma a magyar tőzsdének

Vágólapra másolva!
Remekül teljesített ma a magyar tőzsde, a BUX 2,9 százalékot tudott emelkedni. Az OTP vezette a szárnyalást, de a többi papír is remekelt.
Vágólapra másolva!
  • Az OTP főleg a forintosítás hírére kezdett vágtázni, az árfolyam pedig nem hogy a 4 000 forintos szintet, hanem még a 4 100 forintot is elérte, több mint 8 milliárdos forgalmával pedig 5,1 százalékot tudott erősödni.
  • A Richter a rubel erősödésre kezdett jó teljesítményt mutatni az elmúlt napok relatíve gyenge szereplése után, és végül 3 850 forinton, 3,3 százalékos pluszban zárt. A gyógyszerpapír befektetőit a gyorsjelentés kapcsán főleg a rubellel kapcsolatos intézkedések foglalkoztatták, ám a társaság alapvetően nem fedezi a rubelből származó bevételeket, ezért az utóbbi hetekben nem is teljesített túl fényesen a papír.
  • A Mol és a Magyar Telekom ezúttal nem volt főszereplő a magyar tőzsdén, ám 1,3-0,9 százalékos emelkedésekre azért képesek voltak.
  • Nem sikerült viszont jól a Norbi Update részvények első kereskedési napja, a 990 forintos IPO-ár után 978 forinton zárt a részvény árfolyama, ami 2 százalékos mínuszt jelent már a jegyzési folyamatban részt vevő befektetők számára.
  • A BUX nap végére 2,9 százalékot tudott erősödni, amire utoljára március közepén volt képes a legnagyobb magyar tőzsdeindex. A forgalom is igen jelentős volt, több mint 10 milliárd forintot tett ki.
  • A nemzetközi hangulat ezzel együtt támogatta a magyar papírokat, a főbb nyugat-európai indexek 0,6-1,2 százalékos pluszokra képesek, míg az amerikai indexek 0,2-0,4 százalékkal tudnak erősödni. Mondani sem kell, hogy az S&P 500 ismét történelmi csúcson jár, és továbbra is tart a bikapiac.
  • A forint ebben a kedvező hangulatban 307,5 közelében mozog az euróval, és 247,2 közelében a dollárral szemben.