Kicsattan az erőtől az egészségügy

Petefészek ciszta - tényleg egészségügyi kaparással lehet megszüntetni? dr. life
Vágólapra másolva!
Rendkívül jól teljesített az elmúlt hetekben az Ely Lilly, illetve a Medtronic részvénye is. A két egészségügyi papírra ráadásul már idejekorán felhívtuk az Investor Trader ügyfeleinek figyelmet. Most ismét érdemes lehet közelebbről is megvizsgálni őket, hiszen mindketten meghatározó ellenállásokhoz értek.
Vágólapra másolva!

MEDTRONIC: Hamarosan eléri a csatorna tetejét

64 dollárról egészen 69 dollárig emelkedett az orvosi műszereket gyártó amerikai vállalat árfolyama azóta, hogy felhívtuk a figyelmet a részvényre. A Medtronic az eltelt időszakban áttörte 50 napos mozgóátlagot, és az akkor még történelmi csúcsnak számító 67 dolláros szintet is.

A Medtronic ezzel karnyújtásnyira került a célszintként megjelölt csatornatetőhöz is, ami eddig rendre nagy falatnak bizonyult. Amennyiben ezt elérve ismét lefordulna, nem elképzelhetetlen, hogy ismét eléri a csatornaaljat. A visszaesést elsőként a 67 dolláros szint állíthatná meg. Ennek elestekor a jelenleg 65 dollár körül húzódó 50 napos mozgóátlagban bízhatna még az papír.

Medtronic napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az utóbbi időszak teljesítménye alapján korántsem elképzelhetetlen, hogy ezúttal kiléphet a csatornából a Medtronic. Ez persze igencsak komoly feladat lenne, hiszen a heti grafikonon megfigyelhető, hogy az elmúlt években sokszor tett sikertelen kísérletet a kitörésre.

A csatornatető legyűrése után akár az alakzat által kijelölt 77 dolláros szintet is megcélozhatná a részvény. A kitörésre és a további emelkedésre az MACD vételi jelzése is reményt adhat.

Továbbra is fontos kiemelni, hogy várhatóan november 19-én piacnyitás előtt teszi közzé gyorsjelentését a vállalat. Ennek komoly figyelmet kell szentelni, hiszen akár jelentősebb árfolyammozgásokat is okozhat.

Medtronic heti grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

ELI LILLY: Történelmi csúcsot ért el

Szintén remekül teljesített az Eli Lilly az elmúlt hetekben, hiszen áttörte az 50 napos mozgóátlagot, és új történelmi csúcsra futott. Ezzel elérte az általunk kijelölt 67 dolláros célszintet.

Némileg azonban úgy tűnik, hogy meggyűlik az árfolyam baja ezzel a szinttel. Nem elképzelhetetlen, hogy ez túl nagy falatnak bizonyul, és kissé visszaesik. Ekkor az 50 napos mozgóátlag nyújthatna menedéket 65 dollár körül, majd a 2014 eleje óta tartó trendvonal segíthetne.

A részvény a 71 dollár körüli Fibonacci-szint felé vehetné az irányt, amennyiben túljutna a 67 dolláros ellenálláson. Az indikátorok emelkedő trendje ezt a kimenetelt erősítheti meg.

Eli Lilly napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Jól fest, hogy a havi grafikonon eltűnt a korábbi nagyobb testű fekete gyertya. Ennek következtében a 66,7 dollárnál lévő 138,2 százalékos Fibonaccinak is nekifeszült már az Eli Lilly.

Amennyiben ezen túljutna, úgy továbbra is a fülescsésze alakzat által kijelölt 82 dollár lehet a célszint. Természetesen előtte még a 161,8 százalékos Fibonacci-szintet is le kell gyűrnie ennek eléréshez.

Eli Lilly havi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu