Keményen pörög a videojáték-biznisz

Vágólapra másolva!
Remek negyedévet zárt a videójáték-fejlesztéssel foglalkozó Activision, amit főleg a Destiny-nek köszönhet. A jelenlegi negyedév pedig még jobb lehet, hála a Call of Duty, World of Warcraft, vagy éppen a Skylanders legújabb fejlesztéseinek.
Vágólapra másolva!
  • Júliustól szeptemberig az Activision a videojáték eladásokból 1,17 milliárd dolláros bevételt (előfizetési díjakat is beleszámítva) ért el, ami jócskán meghaladja még az elemzők által várt 1 milliárd dolláros várakozást is.
  • A céget persze segíti az is, hogy a Playstation 4, vagy éppen az Xbox One nem olyan régen került a boltokba, ezzel pedig a játékok is nagyobb népszerűségnek örvendenek.
  • Az viszont érdekes, hogy a mobilos bevételek már 505 millió dollárra emelkedtek, melyek szintén komoly részét képezik a bevételeknek.
  • A jelenlegi negyedév, a karácsonyi szezonnal együtt pedig még ennél is erősebb lehet, a menedzsment 2,2 milliárd dolláros bevételt vár. Tőzsdei szempontból persze azért fontos az is, hogy az elemzők 2,34 milliárddal számoltak, ez tehát némileg csalódásnak számít a cég pénzügyi teljesítményét illetően.
  • Az pedig szintén fontos aspektus, hogy a fejlesztési költségek, illetve a szezonálisan mindig gyenge harmadik negyedév miatt 23 millió dolláros veszteséget halmozott fel a társaság. A tisztított egy részvényre jutó nyereség viszont azért nem lett rossz, 23 centre nőtt a tavalyi 15 centtel szemben.
  • Az befektetők összességében örülnek is a társaság egyre jobb játékainak és sikereinek, valamint a harmadik negyedéves pénzügyi teljesítménynek. 3,8 százalékos pluszban nyithat ma az árfolyam, folytatva ezzel az elmúlt hetekben látott jó teljesítményét.