Felpöröghet az ING

Vágólapra másolva!
Hatalmas, értéknövelő átszervezéseket hajt végre az ING, mely a nyáron sikeresen véghezvitte biztosítói egységének leválasztását is. A holland társaság ennek köszönhetően egyre nagyobb energiákat fordíthat a nyereséges banki működésére, miközben az EKB monetáris lazítása hosszabb távon kedvezhet a vállalatnak. Ráadásul a részvény egy fontos szintet hagyott maga mögött, és az értékeltsége is olcsó, így vételi ötletet fogalmazunk meg a papírra.  
Vágólapra másolva!

A fenti tények mellett szintén fontos szempont, hogy a részvények fundamentálisan olcsóak, amit a hatalmas osztalék ígérete tesz még vonzóbbá, ráadásul az árfolyam kitört az egy éve tartó sávjából, ami után jó esély mutatkozik a részvények további drágulására.

Viszont a mérleg negatív oldalára is lehet tenni egy-két kockázati faktort, mint például az orosz-ukrán konfliktus az ING hitelkitettségei miatt, de az eurózóna vártnál gyengébb növekedésével kapcsolatos félelmek jelentősen felerősödtek az elmúlt hetekben, ami ha tartósan fennmarad, akkor az az ING-t is magával ránthathja.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.