Felpöröghet a General Motors

GM napos chartja
Vágólapra másolva!
Túl van legnehezebb időszakán a General Motors, melynek köszönhetően a részvényei is kikerülhetnek az eladói nyomás alól. A vállalat papírjai alulértékeltek a szektorban, és jelentős felértékelődésen mehetnek keresztül, amit a cég dinamikus növekedése biztosíthat. A GM grafikonja is erről a fordulatról árulkodik, emiatt vételi ötletet fogalmazunk meg a részvényre.
Vágólapra másolva!

A társaság autóértékesítéseit csak átmenetileg vetették vissza az autó-visszahívási botrányok, az eladások az első negyedéves megingáson kívül folyamatosan emelkedni tudnak. Kifejezetten erős a kereslet az autói iránt a fő piacnak számító Észak-Amerikában, valamint a dinamikusan növekvő kínai autópiacon is. A GM az új és felújított modelljei folyamatos piacra dobásával biztosíthatja a növekvő kereslet fennmaradását. A részvény P/E és EV/EBITDA alapú értékeltség szerint is olcsónak számít mind az iparágban, mind a szélesebb részvénypiachoz képest is. Lényegében az amerikai részvénypiac egyik legolcsóbb részvénye a GM, ami önmagában is figyelemre méltó.

A cég a 2008-as válság után először idén ismét elkezdett osztalékot fizetni részvényeseinek, negyedévente 30 centet részvényenként. Ebből 2,8 százalékos osztalékhozam adódik, ami bő fél százalékos prémiumot tartalmaz az aktuális tízéves amerikai állampapír-hozamhoz képest. A GM ezzel inkább a sereghajtók közzé tartozik az iparágban.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.

GM napos chartja Forrás: Amibroker, Investor.hu