Ezt látnod kell, ha aranyban utazol

Vágólapra másolva!
Ahogy az lenni szokott, a nagy árfolyamesések után pénteken megérkezett a menetrendszerű felpattanás az arany piacán. A nagy túladottságból kezdünk kiengedni, ami akár napokig is eltarthat, de a nemesfém tartósabb feltámadásában továbbra sem hiszünk. Akkor mit tegyünk most?
Vágólapra másolva!

Az arany piacán továbbra is inkább az eladási oldalon lehet érdemes keresni a beszállókat, viszont a kisebb nemesfém, az ezüst piaca relatív értelemben már talán vételre érett. Ha ugyanis egészen egyszerű módon az arany árfolyamát elosztjuk az ezüstével, arra az eredményre jutunk, hogy bizony az arany az elmúlt húsz évben a most láthatónál nem igen volt sokkal drágább az ezüstnél.

Amikor hasonló magasságba kapaszkodott az árfolyamok közötti arány, az azt követő évben az ezüst sokkal jobb teljesítményre volt képes a nagytestvérnél. Nem biztos persze, hogy most is így lesz, de azért mindenképp érdemes rá odafigyelni. Aki szeretné meglovagolni a hullámot, az az arany eladási pozíciója mellé egy ezüst vételivel kell, hogy próbálkozzon. Nem egyszerű persze a stratégiát összehangolni, hiszen ha az Investor Traderen elérhető certifikátokkal próbálkozunk, nagyon oda kell figyelni a tőkeáttétel és a stop loss szintek megfelelő összhangjára.

Forrás: Investor.hu