Vágólapra másolva!
Kulcsfontosságú szinteknél áll az Accor részvénye miután nagy menetelést mutatott az árfolyam az utóbbi napokban. Bár a napi grafikon már erősen túlvettséget mutat, addig a heti teljesítmények alapján még csak most jöhet az igazi rakéta. Érdemes résen lenni!
Vágólapra másolva!
  • Nagy menetelést mutatott az elmúlt másfél hónapban a francia Accor árfolyama, a szállodalánc részvénye 29 euróról egészen 37 euróig jutott, miközben fontos szinteket is áttört.
  • Először az 50 napos mozgóátlagot sikerült legyőznie a papírnak, a menetelés közben viszont később a nyár óta tartó csökkenő trendvonalat, és a 200 napos mozgóátlagot is sikerült legyűrni.
  • Akár a 39,5 eurónál lévő lokális csúcs is elérhető az Accor számára, miután markánsabb ellenállás nem igazán található eddig a szintig.
  • Az indikátorok ugyanakkor nem festenek túl jól, az MACD hamarosan eladási jelzést adhat, az RSI pedig meglehetősen erős túlvettséget mutat. Amikor utoljára a 70-es zóna közelében mozgott az RSI az éppen a nyári csökkenő trendet indította el, és hasonló magasságokban állt akkor az MACD is.
  • A következő napokban ha nem sikerül folytatni az emelkedést, akkor eladási jelzéseket mutathatnak az indikátorok, ami akár 200 napos mozgóátlag, és a csökkenő trendvonal visszateszteléséhez is vezethet. Amennyiben ezek a szintek elesnének, akkor jó eséllyel fals kitörésről kellene beszélnünk, és negatívvá válna a rövid távú kép.

Az Accor napi grafikonja (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • Egy esetleges visszateszt megvárása a heti grafikon alapján is érdemes lehet. Az elmúlt hónapokban látott oldalazást követően látszólag most indul meg az árfolyam, az indikátorok pedig pozitív jelzéseket adnak. Az MACD vételi jelzéssel szolgált, míg az RSI szépen emelkedik, és messze sincs túlvett állapotban.
  • A 2013 július óta tartó emelkedő trendvonal pedig látszólag töretlen, októberben is éppen eddig a szintig zuhant az árfolyam, a 200 hetes mozgóátlaggal együtt azonban elég erősnek bizonyult a trendvonal.
  • Összességében így a heti grafikon alapján igen vonzó technikai képet mutat az Accor részvénye, ugyanakkor a rövid távú túlvettség miatt érdemes lehet egy kicsit várni, kedvező esetben pedig meghúzni a ravaszt.
Az Accor heti grafikonja (Párizs) Forrás: AmiBroker, Investor.hu