Csúcsra pörgött a UPC

Vágólapra másolva!
Az utóbbi években igencsak remekelt a UPC anyavállalata, a Liberty Global a részvénypiacon. Az elmúlt napokban ráadásul mindenkori csúcsát is elérte, amelyhez egy igen markáns akadályt kellett legyűrnie. Ezáltal új terek nyíltak meg előtte a további meneteléshez. 
Vágólapra másolva!

LIBERTY GLOBAL: Történelmi csúcson
(Nasdaq)

Igencsak szépen növekedett az elmúlt években UPC anyavállalataként is ismert Liberty Global. Október közepe óta közel 10 százalékot növekedett a részvény "C” sorozatú, szavazati joggal nem rendelkező részvénye.

2011 óta egy emelkedő csatornában mozog a Liberty Global árfolyama. További erősödés esetén ennek tetejét célozhatná meg, ami jelenleg 49 dollár környékén található. Ehhez az MACD vételi jelzése biztosíthat újabb löketet.

Azt se felejtsük el, hogy gőzerővel dübörög a gyorsjelentési szezon Amerikában, ami akár komoly árfolyammozgásokkal járhat. A Liberty Global negyedéves eredményeit november 5-én teszi közzé.

A Liberty Global heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az elmúlt napokban egy markáns szint áttörésével történelmi csúcsra futott a papír, ami így rendkívül pozitív jelzésnek tekinthető. Év eleje óta küzdött 43,5 dolláros ellenállással az árfolyam, ám eddig mindig túl nagy falatnak bizonyult.

További pozitívum lehet az indikátorok emelkedő mozgása, azonban az RSI hamarosan a túlvett zónába léphet, ami már figyelmeztető jelzés lehet. Erre érdemes lehet figyelni, hiszen ehhez hasonló nagyobb megindulások után gyakran következik korrekció.

Ennek keretében jelenleg a 43,5 dolláros szint visszatesztelése zajlik. Amennyiben ez elesne, úgy az nagyon kedvezőtlen előjel volna, és igencsak elrontaná a technikai képet.

A Liberty Global napi grafikonja (Nadsaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu