Új piacot találtak a magyar sertéshúsnak

állat sertés malac sertéstenyésztés disznóhús
Meg kell felelni majd az orosz állategészségügy legszigorúbb fokozatának.
Vágólapra másolva!
Bulgária lehet az új piaca a magyar sertéshúsnak, mivel a balkáni ország nem önellátó sertéshúsból - mondta Menczel Lászlóné, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára.
Vágólapra másolva!

A magyar cégek a hús terméktanács szervezésében piacfeltáró szakmai úton tájékozódtak a helyi lehetőségekről a Húsmánia elnevezésű, november 5. és 8. között megtartott szófiai szakvásáron.
Menczel Lászlóné elmondta: a magyar cégek képviselői az árubemutatón kétoldalú tárgyalásokat folytattak a magyar sertéshús eladásáról több nagy élelmiszerkereskedelmi üzletlánc képviselőivel. Hozzátette, jó esély van arra, hogy már jövőre magyar sertéshús-szállítmányok induljanak a balkáni országba.

Bulgária szívesen venne magyar sertéshúst. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Különösen fontos lehet mindez az orosz embargó okozta negatív hatások csökkentésében.
Menczel Lászlóné közölte: a szektor árbevétele éves szinten mintegy 350 milliárd forint, amelynek mintegy a felét teszi ki az export. A kivitel hozzávetőlegesen 70 százalékát - volumenben és értékben is - a tőkehúsexport adja. A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára hozzátette: Bulgáriában főként a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak lehet jó esélyük a piacra jutásra.