Brutálisat ment a Virgin America

Vágólapra másolva!
Érdekes sztorit hozott a Vrigin America légitársaság tőzsdére menetele, ugyanis a cég részvénye hatalmasat emelkedett az egy héttel ezelőtti IPO-árhoz képest.
Vágólapra másolva!
  • Hatalamsat emelkedett a Virgin America részvényárfolyama a múlt hét pénteki debütálása óta. Egy hete pénteken 27 dolláron nyitott a részvény (ami már egyégként is 18 százalékkal magasabb volt az IPO-árnál), de innen tovább tartott a hegymenet és egészen 39 dollár fölé repült az árfolyama. Ez pedig a 27 dolláros kezdőárhoz képest is több mint 45 százalékos pluszt jelentett.
  • Habár innen szerdán több mint 10 százalékot esett az árfolyam, csütörtök-pénteken maradt a 34 dolláros szint közelében (34,5 dollár), ami még mindig nagyon szép emelkedésnek felel meg.
  • Az IPO-ról egyébként mi is írtunk egy hosszabb elemzést, amit inkább olcsónak érzetünk, bár ekkora szárnyalásra ilyen rövid idő alatt mi sem számítottunk. Ezzel az emelkedéssel egyébként hasonló szintekre ért a Virgin America árfolyama, mint ahol a közvetlen versenytársak részvényei is forognak különböző értékeltségek alapján.
  • Az alábbi videó csütörtök délelőtt készült: