A csokikirály eladja birodalmát

Ukrajna Kijev katonai parádé függetlenség napja Petro Porosenko
Ukrainian President Petro Poroshenko and the supreme command staff sing the national anthem during a military parade marking the 23rd anniversary of Ukraine's independence in the center of Kiev on August 24, 2014. Ukraine's President Petro Poroshenko on Sunday decried Russian "aggression" as Kiev staged a symbolic Independence Day parade while battling pro-Moscow rebels in the east of the country.
Vágólapra másolva!
Az ukrán elnök a haza boldogulásával akar foglalkozni.
Vágólapra másolva!

Petro Porosenko ukrán államfő eladja a Magyarországon is érdekelt édesipari cégét, a Roshent, ami áttételesen a Tibi csoki tulajdonosa. Az ukrán elnök a Bild című német lapnak azt nyilatkozta, hogy reményei szerint hamarosan lezárul az ügylet. Petro Porosenko nem tárta fel a vevő kilétét, csak annyit mondott, hogy "egy jelentős befektetési bankkal zajlanak az egyeztetések az eladásról".

Csak a haza boldogulása

Petro Porosenko a május végi elnökválasztások előtt azt ígérte, hogy ha a többség rá szavaz, akkor eladja édesipari cégét. Ezt akkor azzal indokolta, hogy elnökként csak a haza boldogulásával kíván foglalkozni.

Petro Porosenko csak Ukrajna boldogulásával akar foglalkozni Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Másé lesz a Tibi csoki

Az ukrán elnök cége, a Roshen a Tibi csokit is gyártó Bonbonetti Choco Kft. többségi tulajdonosa. A Roshen a világ egyik legnagyobb édesipari cége, termékei 35 országban vannak jelen. A Candy Industry nevű brit szakfolyóirat adatai szerint tavaly körülbelül 1 milliárd dollár volt a bevétele, ezzel a 20. legjelentősebb volt a nemzetközi édesipari mezőnyben. A Roshen 200 féle édesipari terméket gyárt évi 450 ezer tonna mennyiségben.