Szárnyra kapott a Morgan Stanley

Morgan Stanley napi grafikon (NYSE)
Vágólapra másolva!
Az amerikai nagybankok közül a Morgan Stanley hozta utolsóként nyilvánosságra negyedéves eredményét, amivel jócskán sikerült felülmúlnia a várakozásokat. Tulajdonképpen ennek és az optimista piaci hangulatnak köszönhetően több mint 4 százalékos emelkedéssel készül nekivágni a mai kereskedésnek a részvény.
Vágólapra másolva!
  • A bank harmadik negyedéves nyeresége 1,71 milliárd dollárra, egy részvényre vetítve pedig 0,84 dollárra kúszott fel az egy évvel korábbi 0,9 milliárd, illetve 0,45 dolláros bázisadatokkal szemben. Az egyszeri tételek hatását is megszűrve, az egy részvényre jutó nyereség 0,65 dollár volt az elemzői várakozásban megfogalmazott 0,54 dollárral szemben.
  • A részvénykereskedelemből származó bevétele éves alapon 4,3 százalékkal, 1,78 milliárd dollárra hízott a Morgan Stanley-nek. E téren pedig magasabb bevételre tett szert, mint a Goldmana, amely 1,6 milliárd dolláros értékesítésről számolt be egy nappal korábban. Ráadásul a kötvény, deviza, illetve árupiaci termékekből származó forgalom is jócskán, minetgy 19 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.
  • A jól sikerült negyedévnek köszönhetően több mint 4 százalékos emelkedéssel készül nyitni a Morgan Stanley árfolyama, igaz ebben némi szerepe lehet az optimista piaci hangulatnak is.
Morgan Stanley napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Morgan Stanley gyorsjelentésével mondhatni a nagyobb bankok számára lezárult a szezon, ami összességében igen jól sikerült. A bankok szinte egytől egyig túlteljesítették a várakozásokat profit és a bevételek terén is. Főleg a Goldman, a Morgan Stanley és a Bank of America zárt erős negyedévet, igaz utóbbi némiképp elvétette a bevételre irányuló konszenzust.

Forrás: Investor.hu