Startol a nagyüzem Vállalati Amerikában

Vágólapra másolva!
A héten megkezdődik az USA-ban a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon az alumíniumipari óriás Alcoa beszámolójával. Ettől eltekintve viszonylag nyugodt hetünk lesz, kiemelhető még a Fed előző ülésének jegyzőkönyve szerdán, illetve itthonról a szeptemberi inflációs adat, ami majd pénteken lát napvilágot, és a forint árfolyamára lehet majd hatással.
Vágólapra másolva!
  • A legfőbb esemény jövőhéten az Alcoa gyorsjelentése lesz, ugyanis az alumíniumipari óriás beszámolójával elkezdődik a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon Vállalati Amerikában (az USA-ban gyakran illetik Corporate America névvel a vállalati szektort). A nagyüzemre viszont egy hetet kell még várni, hiszen onnantól pörög be csak igazán a jelentésroham.
  • Emellett még a Fed előző kamatdöntésének jegyzőkönyve szolgáltathat majd izgalmakat a befektetők számára, ami magyar idő szerint szerda este 8-kor lát majd napvilágot. Itt főleg a jövőbeli kamatemeléssel kapcsolatos jeleket vizsgálják majd a piaci szereplők, ami a dollár árfolyamára, és a nmezetközi tőzsdék mozgására is hatással lehet. Nem beszélve a nyersanyagokról, főként az aranyról és az olajról.
Forrás: Investor.hu

  • Itthon egészen péntekig kell várni fontosabb makroadatra, akkor a szeptemberi inflációs adatról hull le a lepel. Ez pedig a forint árfolyamára lesz hatással.
  • A nem túl bő makronaptár miatt valószínűleg más nemzetközi események mozgathatják a piacokat. Ilyen lehet például a hongkongi eseményekkel kapcsolatos hírek. Sanghajban egészen keddig nem lesz kereskedés, viszont a hongkongi tőzsde nyitva lesz.
  • De emellett akár az ebolajárvány felől érkező hírek, vagy a közel-keleti, esetleg az orosz-ukrán konfliktus fejleményei is befolyásolhatják a kereskedést.