Nagy menetelésben a MasterCard

MasterCard napi grafikon
Vágólapra másolva!
Túlszárnyalta az elemzői várakozásokat a MasterCard a harmadik negyedéves eredményeivel. A világ második legnagyobb hitelkártyagyártója 15,5 százalékos profitnövekedést könyvelhetett el a kártyái iránti erősödő keresletnek köszönhetően. 
Vágólapra másolva!
  • A vállalat harmadik negyedéves nettó eredménye 1 milliárd dollárt tett ki, ami több mint 15 százalékos növekedést jelentett éves alapon.
  • Ez részvényenként 87 centes nyereségnek felelt meg, ami ugyancsak jelentős, 19 százalékos növekedés volt 2013 harmadik negyedévéhez képes (várakozás: 73 cent)
  • A nettó árbevétel a negyedév alatt 2,5 milliárd dollárt tett ki, ami 13 százalékos növekedést jelent éves alapon. Ez is túlszárnyalja a 2,44 milliárd dolláros várakozást.
  • A MasterCard elsősorban a fizetési szolgáltatásainak terjedésének köszönheti a javuló eredményeket. A cég többek között leszerződött az USA egyik legnagyobb kiskereskedelmi láncával, a Wal-Marttal, melyen túl növelte egyes fizetési szolgáltatásainak az árait is.
  • Emellett a globális fogyasztói bizalom erősödésének köszönhetően jelentősen növekedett a MasterCard bankkártyáival végrehajtott tranakciók száma. A harmadik negyedévben összesen 843 milliárd dollár értékben bonyolítottak le tranzakciót a cég kártyáival globálisan, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
  • A pozitív eredmények hatására közel 7 százalékot ugrott a MasterCard árfolyama.
MasterCard napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu