Vágólapra másolva!
Ismét az eladók uralják a mai kereskedést, nem csak az európai részvényeket adják, de a magyar papírokat sem szeretik ma túlságosan a befektetők.
Vágólapra másolva!
  • Főleg a Magyar Telekom teljesít ma gyengén, a telekompapír 340 forintig esett vissza, amiben annak is szerepe lehet, hogy a Deutsche Telekom elutasította az Iliad T-Mobile US-re vonatkozó felvásárlási ajánlatát. Ezzel a Magyar Telekom esetleges felvásárlásának is kisebb a valószínűsége.
  • A többi nagyobb részvény közül az OTP-Mol-Richter hármasa 0,4-0,7 százalékos visszaeséseket mutat, de szenved a Nyomda, a Synergon, valamint a PannErgy is. Ezzel együtt a forgalom a BÉT-en alig éri el az 1 milliárd forintot délben, így nagy érdeklődésről egyelőre nincs szó.
  • Európában egyelőre 0,9-1,6 százalék közelében szóródnak a mínuszok, amiben az igen gyenge európai makroadatoknak is szerepe lehet. a DAX ismét 8 750 pont alatt jár, és könnyen lehet az is, hogy visszateszteli a 8 700 alatti tegnapi reggeli lokális mélypontot.
  • Ebben még változást hozhatnak az amerikai gyorsjelentések is, melyek percekben belül érkeznek majd a legnagyobb bankoktól. Könnyen lehet persze az is, hogy ezek inkább az amerikai piacokra nézve fejthetik ki hatásukat, ahol egyelőre 0,1-0,2 százalékos pluszokat mutatnak a határidős indexek.
  • A forint ebben a hangulatban nem túl erős, 306,7-ig gyengült az euróval, és 242,4-ig a dollárral szemben. A 3 hónapos DKJ-aukció ugyanakkor nem sikerült rosszul.