Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szeptember elején történelmi csúcsot ért el a Tesla, ezek után viszont nem egész két hét leforgása alatt több mint 10 százalékos visszaesés következett be. Azonban ismét izzik a levegő az elektromos autógyártó körül, ugyanis Elon Musk, a vállalat vezérigazgatója szerdán egy sejtelmes üzenetet tett közzé a Twitteren, ami széleskörű spekulációt váltott ki.
Vágólapra másolva!

Történelmi csúcsának beállítása óta komoly korrekciót mutat a Tesla árfolyama. Azonban a hosszú távú trendvonal és a 240 dolláros szint kettőse sikeresen megállította lejtmenetet.

Ráadásul szerdán 240 dollárról egészen 251 dollárig ugrott fel a Tesla. Ha sikerülne tovább emelkednie, akkor a korábban sok fejfájást okozó a 260 dolláros ellenállás áttörése lehetne az első feladat. Amennyiben ezt az akadályt is sikerrel venné, ismét megcélozhatná 291 dolláros csúcsát.

Az elkövetkezendő napokban is érdemes lehet szem előtt tartani a Tesla részvényét, hiszen a szerdai megpattanásban komoly szerepe volt Elon Musk Twitter-üzenetének. A vezérigazgató ugyanis ebben közölte, hogy a társaság nagy horderejű bejelentésre készül jövő csütörtökön (október 9-én). Ez természetesen kockázatokat is hordoz magában, de amennyiben a befektetők pozitívan értékelnék a jövő heti bejelentést, a Tesla ismét történelmi csúcsa felé vehetné az irányt.

Abban az esetben, ha visszaesés következne, elsőként az emelkedő trendvonalra számíthatna, melyet jelenleg a 240 dolláros támasz is erősít. Ha ezeket a szinteket letörné az árfolyam, a 220 dolláros támasz és a 200 napos mozgóátlag kettősében bízhatna.

Tesla napi grafikon (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről