Vágólapra másolva!
Nem volt formában a BUX index, nap végére sem tudott pluszba kerülni. Közben az európai és amerikai részvényeket azért vették.
Vágólapra másolva!
  • A magyar papírok ugyan nem estek nagyot, de azért a pozitív tartományt nem sikerült elérni. A blue-chipek 0,1-0,6 százalékos mínuszokat halmoztak fel, ám a forgalom nem volt jelentős, csupán 4,3 milliárd forintot ért el.
  • Főleg a Magyar Telekomot lehet érdemes kiemelni, ami 338 forintról azért visszakapaszkodott a 345 forintos szintre, 0,6 százalékos mínuszba. Itt feltehetően a T-Mobile esetleges felvásárlásával kapcsolatos negatív hírek okozták az eladói nyomást.
  • Közben a nemzetközi piacokon még a gyenge makroadatok, és az egyértelműen pozitívnak nem nevezhető gyorsjelentések ellenére is sikerült javítani a részvényeknek. az amerikai indexek 0,8-1,5 százalékos emelkedéseket mutatnak, míg az európai börzék 0,1-0,4 százalékos pluszokkal tudtak zárni, a nyitáskor lévő jelentősebb mínuszok ellenére is.
  • A devizapiacon nincs nagy mozgolódás most már, a dollár 1,266-ig erősödött az euróval szemben, ebben a piaci hangulatban pedig a forint valamelyest gyengült, az elmúlt időszakban látott erősödése után. Az olaj ezzel együtt továbbra is nyomás alatt, a Brent már 87 dollár alatt jár, míg a WTI 84,5-nél.
  • A következő időszakban feltehetően a gyorsjelentési szezon határozhatja majd meg a piaci hangulatot, amire érdemes lehet figyelni. Ennek keretében például ma a Netflix is közzé teszi negyedéves számait, amiről holnap az Investor.hu hasábjain is beszámolunk.
Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Forrás: AmiBroker, Investor.hu