Milliárdos nyeresége lehet a Facebooknak

Vágólapra másolva!
Nagy nevekkel dübörög tovább a héten a gyorsjelentési szezon, ahol a befektetők főleg a technológiai óriásokra figyelhetnek. Az amerikai vállalatok mellett ugyanakkor már a legnagyobb európai társaságok is jönnek majd a számokkal, így nagy kérdés, hogy a kontinens vállalatainak is sikerül alapvetően kedvező gyorsjelentéseket publikálni, az amerikai társaikhoz hasonlóan.
Vágólapra másolva!

Twitter (NYSE) – Hétfő, zárás után

Már ma este indul a közösségi médiacégek gyorsjelentési szezonja, miután a Twitter negyedik gyorsjelentését teszi közzé története során. Növekedési cégről lévén szó komoly kockázatokat jelenthet a gyorsjelentés körüli bizonytalanság, nagy csapkodások kísérhetik a számok publikálását az árfolyamban.

A társaság ugyanis történelmi negyedévről számolhat be, a tisztított nyereség ugyanis pozitív lehet az elemzői konszenzus alapján, igaz mindössze 6,3 millió dollár. Egy kedvező negyedéves gyorsjelentéssel elrugaszkodhat a részvény az 50 napos mozgóátlagáról, és akár a lokális csúcsig, 56 dollárig is mehet. Negatív esetben a 200 napos mozgóátlag jelenthet támaszt.

A Twitter napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Facebook (Nasdaq) – Kedd, zárás után

Óriási lendületben van a Faecbook árfolyama az elmúlt napokban, így a soron következő gyorsjelentés akár remek alkalom lehet a befektetőknek a profitrealizálásra. A technikai kép alapján rövid távon inkább túlvettséget mutat az árfolyam, a nagy bizonytalanság miatt így igen kockázatos lehet most a vételeken gondolkozni.

Forrás: Investor.hu

Az elemzői várakozások ezzel együtt stabilak voltak az utóbbi hetekben, nem estek át az elemzők a ló túloldalára. Árbevételben (3 milliárd dollár felett), és a tisztított nettó nyereség (1 milliárd dollár felett) tekintetében tehát vélhetően ismét rekordot dönthet a Facebook, ám a felhasználók számának növekedési ütemét mindenképpen érdemes lesz majd figyelni, nem beszélve a mobilos hirdetési bevételek alakulásáról.

A Facebook napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Coach (NYSE) – Kedd

Fontos lesz az amerikai luxuscégnél, hogy miként alakul a legalább egy éve nyitva lévő amerikai üzletek forgalma (same-store-sales), hiszen ez az egyik leginkább figyelt mutatószám az iparágban. Emellett persze az árbevétel, és az egy részvényre jutó profit nagysága is fókuszban lesz. A same-store-sales eladásokban 24,7 százalékos visszaesést várnak, míg árbevételre nagyjából 1 milliárd dollárral, EPS-re pedig 0,45 centtel kalkulálnak az elemzők.

Az eredményhányad is fontos lehet Coach-nál, valamint az is, hogy Kínában mennyire erős számokat tud produkálni a cég, hiszen a kínai eladások adják a cég növekedésének nagy részét. Az nem jó jel, hogy a nagy európai luxuscégek a kínai vásárlók alacsonyabb költéséről számoltak be jelentéseikben. Hozzá kell tenni azonban, hogy az európai cégek és a Coach termékpalettája nem teljesen ugyanaz.

A mostani számokban egyelőre vélhetően nem láthatjuk majd a reorganizációs lépések hatását, amit a cégnél elkezdtek, és amire alapozva kiküldtük kereskedési ötletünket még szeptember elején, Profitálj egy luxuscég feltámadásából – Radar címmel.

A Coach napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

GoPro (Nasdaq) – Csütörtök, zárás előtt

Fontos szintek közelében mozog a GoPro árfolyama is az utóbbi napokban, ezért kulcsfontosságú lesz a vállalat csütörtökön érkező gyorsjelentése. Akár az elmúlt napokban látott negatív tendenciát is megszakíthatják az esetlegesen kedvező számok, ami után nagyobb felpattanás is jöhetne.

Az előző gyenge negyedév után ismét nyereséget várnak az elemzők EBITDA és a tisztított nettó nyereség sorokon is. Az utóbbi hetekben pedig ezek a várakozások stabilak voltak, így a jelentési szezonban eddig látott alapvetően pozitív kép alapján fordulat is jöhet az árfolyamban.

A GoPro napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Deutsche Bank (Xetra) – Szerda, nyitás előtt

Európából talán a Deutsche Bank negyedéves számai lehetnek a legérdekesebbek, melyek szerdán nyitás előtt tesz közzé a német nagybank. A hétvégi stressz teszten nem bukott meg a vállalat, ez pedig egy kedvező gyorsjelentéssel karöltve akár lökést is adhat a papírnak egy kedvező piaci környezetben.

Forrás: Investor.hu

A várakozások ugyanakkor tisztított EPS-soron meredeken emelkedtek az utóbbi hetekben, ami akár egy negatív meglepetéshez is vezethet a tényleges számok publikálása során.

A Deutsche Bank napi grafikonja (Xetra) Forrás: AmiBroker, Investor.hu