Vágólapra másolva!
Már lehet, hogy meg sem rebben a szeme a tőzsdét közelről figyelőknek, arra hogy ma is nagyobb kilengéseket mutattak a részvényindexek. Csak a szokásos októberi banzáj.
Vágólapra másolva!
  • Újból megmutatta szélsőséges arcát ma a piac. Reggel még egy százalékos pluszt is lehetett látni Nyugat-Európában majd szinte már menetrendszerűen érkezett az eladói hullám, amivel 2-3 százalékos zuhanások is kialakultak. Késő délután viszont ismét javult a hangulat, és a vezető európai tőzsdéken 0-2 százalékos csökkenések láthatóak.
  • Míg Amerikában először egy százalék feletti mínuszokat is lehetett látni, jelenleg 0,3-0,5 százalékos csökkenésnél járnak.
  • Így itthon is hasonlóan alakult a helyzet, nagyobb hullámzást láthattunk. A végén 0,3 százalékos mínuszt mutat a BUX index (17 447 pont).
  • Az OTP-t visszahúzták zárásra nullába, így visszatért 3900 forint fölé az árfolyama (3920 forint). A Magyar Telekom is magára talált, pedig napközben volt már 2 százaléknál nagyobb mínuszban is, míg késő délután 2,2 százalékos emelkedésnél is volt, végül pedig 0,3 százalékos emelkedéssel, 356 forinton fejezte be a napot.
  • A Mol viszont 2,3 százalékot esett és 11 500 forinton zárt, ezzel pedig jócskán eltávolodott a fontos 11 800 forintos szinttől is. A Mol gyenge teljesítményében az olajár további zuhanásának is szerepe lehet. A Richternek sem ment jól, 1,8 százalékos mínuszt hozott össze ma (3900 forint).
  • A rosszra fordult hangulatot most már a forint is megérezte, a reggeli 307-es szintről már 309,5-ig szökött fel az euróval szembeni árfolyam dél körül, míg jelenleg kicsit megnyugodott és 307,8-nál ingadozik az EURHUF. A befektetők a kockázatosabb eszközöktől szabadulnak, aminek következtében a feltörekvő piaci devizák is gyengülni kezdtek.