Vágólapra másolva!
Igazán érdekes üzeneteteket tett közzé Elon Musk a Twitteren tegnap este, nem csak a Tesla rajongóinak, hanem a befektetőknek a fantáziáját is megmozgatta.
Vágólapra másolva!

Az első üzenet lényege, hogy hamarosan itt az idő bemutatni a "D-t", és valami mást. Egészen pontosan október 9-én.

Ezzel kapcsolatban egyből meg is indult a találgatás, hogy akkor most jön-e a Tesla D (az S modell után), ám Musk másfél óra múlva már válaszolt is:

Musk tehát jót nevet a spekulációkon, pedig még nem is említette a "D" melletti második betűt. Ez pedig csak fokozta az érdeklődők fantáziáját, egyesek szerint pedig az "M" betű maradhatott le, vagyis a "dual motor" névre keresztelt új fejlesztés jön. Vagy az is lehet, hogy olyan autó érkezik, ami már önmagát is képes vezetni, vagyis a "D" betű a drivert jelenti.

Musk egyébként a korábbi interjúiban kiemelte, hogy egyelőre nem dolgoznak új autókon a korábban meghirdetett autók (Model X, Model 3), így vélhetően valamilyen lényeges fejlesztésről lehet szó az S modellekkel kapcsolatban.

A befektetők fantáziáját egyelőre megmozgatja a hír, miután a Tesla árfolyama ma 3,1 százalékos pluszban jár a kereskedés elindulása után. Ezzel ráadásul Elon Musk is némileg elvonja a befektetők figyelmét a párizsi Autó Show-ról, ami a hagyományos autógyártók számára nem túl jó hír. Aztán majd jövő héten kiderül, mivel is áll elő a Tesla.

A Tesla napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu