Megcsúsztak ma a piacok

Vágólapra másolva!
Nem örülnek a befektetők ma az európai bankok stressz teszten látott teljesítményénének, ütik is keményen a bankszektort.
Vágólapra másolva!
  • Főleg az olasz és spanyol tőzsdék szerepelnek ma rosszul, 1,1-1,6 százalékos mínuszokat mutatnak, köszönhetően a vasárnapi fejleményeknek.
  • Délután egy pillanatban fokozódott az eladói nyomás, a DAX 1,4 százalékos mínuszba táncolt, és már-már a két héttel ezelőtti esésekre kezdett emlékeztetni a mai kereskedés. Innen végül sikerült visszatalálni a "normális" mínuszokig, csak 0,8 százalékkal esik a DAX, és a 8 900 pontos szint is egyelőre meg áll.
  • Amerikában a korrekció ütötte fel a fejét, a részvények inkább lefelé tartanak, bár nagy mozgások nincsenek, csak néhány tizedszázalékosak a mínuszok. A kivárás oka főleg a Fed holnap kezdődő két napos ülése, ahol a QE (eszközvásárlási) programot teljesen kivezethetik.
  • A magyar tőzsdén ennek megfelelően szintén a mínuszok dominálnak, a Magyar Telekom pedig a zárás felé közeledve már 331 forintig csúszott vissza, az internetadó tervének is köszönhetően. Az MTI legfrisebb információi (Rogán Antalra hivatkozva) szerint egyébként a vállalatok után havonta legfeljebb 5 000, a lakossági ügyfelek után pedig legfeljebb 700 forintos teher kerülne az internet szolgáltatók vállára.
Forrás: Investor.hu