Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Még jó, hogy az amerikaiak is esnek

Vágólapra másolva!
Nem véletlen, hogy a globális növekedési aggodalmak hatására az amerikai részvénypiac is esik, és az sem véletlen, hogy csak sokkal kisebb mértékben, mint a többiek. 
Vágólapra másolva!

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a globális növekedéssel kapcsolatos félelmek lejtőre küldik az elmúlt évek legerősebb részvénypiacát, az amerikait is. Hiába nincs baj ugyanis az amerikai növekedéssel, sok olyan cég van a helyi indexekben, amelyek bizony jelentősebb exportkitetséggel bírnak. Vagyis, ha az eurózóna, Japán, és Oroszország növekedési kilátásai romlanak, az áttételesen amerikai vállalatok profitkilátásait is negatívan befolyásolhatja.

Viszont értelemszerűen nem annyira, mint a helyben működő vállalatok esetében. Hiszen az S&P 500 indexet alkotó cégek bevételeinek kétharmadát még mindig az amerikai értékesítések adják (a Business Insider grafikonja szerint), a lassulástól érintett régiók súlya ennél jóval kisebb. Nem nullapersze, ezért is érezhet meg egy globális lassulást az amerikai részvénypiac, csak talán nem olyan mértékben, mint a többiek.

Forrás: Investor.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről