Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, hogy az európai részvénypiacokat is sikerült megnyugtatnia James Bullard St. Louis-i Fed elnöknek. Elmondása szerint ugyanis elképzelhető, hogy csúszni fog a QE kivezetése, ami Amerika után Európában is megnyugvást hozott.
Vágólapra másolva!
  • A nyilatkozatnak köszönhetően optimista hangulat uralkodik az európai részvénypiacokon, az indexek nagyjából 0,9-1,8 százalékos emelkedést mutatnak fel. A német DAX például 1,6 százalékos pluszban áll dél után nem sokkal.
  • Egyelőre úgy néz ki, hogy a régiós indexek felülmúlják nyugati társaikat, a cseh PX és az osztrák ATX 1,7 százalékos emelkedése mellett a hazai BUX már 1,9 százalékos erősödést mutat. A hazai piaci jó teljesítményében egyaránt kulcsszerepet játszanak a nagyobb papírok, mint Mol, vagy az OTP.
  • Egyelőre úgy fest, hogy nem látogatja meg augusztusban felállított lokális mélypontját a Mol. Az olajpapír 2,5 százalékos pluszával 11790 forintig emelkedett nem sokkal dél után. Hasonló emelkedést mutathat fel az OTP (+2,5%) is, amely ismét 4000 forint felett ingadozik.
  • A Magyar Telekom (+1,4%) folytatva az elmúlt napokban látott teljesítményét, már 361 forinton jár, míg a Richter 3930 forintig (+0,8%) emelkedett. A kisebb papírok közül a CIG-ben mutatkozik a legnagyobb forgalom, ráadásul ehhez 2,2 százalékos pluszt tud felmutatni a biztosító részvénye.
  • Eközben a forint nem mutat nagyobb mozgást, nagyjából ugyanott, 307,2 közelében tartózkodik, ahol tegnap kora este.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu