Itt az idő Telekomot venni

Magyar Telekom heti bontású grafikonja
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök október 31-ei bejelentése szerint az eddig ismert formában nem vezethető be az internetadó, vagyis a Magyar Telekom számára is jelentős terheket jelentő adótétel egy időre mindenképp parkoló pályára került. Úgy gondoljuk, hogy ezzel egy igen jó lehetőség nyílt meg a Magyar Telekom piacán, hogy az amúgy is alulárazott részvények ismét emelkedő pályára álljanak. Mindezek miatt vételi ötletet fogalmazunk meg a telekomcég részvényeire. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban látott árfolyamcsökkenés csaknem teljes egészében annak volt betudható, hogy az internetadót előre beárazta a piac. De mivel egy időre lekerülhet a napirendről a kérdés, ezért alulárazottság tekintetében ismét vonzó befektetési célpontnak számít a Magyar Telekom megfelelő kockázetkezelés mellett.

A jövő évi osztalékot már egyébként sem befolyásolná az internetadó, hiszen a társaság még a tervezett adó bejelentése előtt közölte, hogy várhatóan 2015-ben is elmarad az osztalékfizetés. Ráadásul a kifizetés elmaradása nem is okozott nagyobb riadalmat a piacon, ami annak tudható be, hogy a szereplők már jóval korábban számoltak ezzel az eshetőséggel.A 2016-os, de akár még az azt követő évek osztalékára viszont komoly veszélyt jelenthet, ha idővel mégis bevezetik az internetadót az eddig megismert formájában.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.

Magyar Telekom heti bontású grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu