Vágólapra másolva!
Folytatódik a lejtmenet az európai piacokon, ami alól a magyar börze sem tudja kivonni magát. A főbb hazai részvények a Richter kivételével mínuszban mozognak, a Magyar Telekomra ráadásul az osztalékfizetés elmaradása is további nyomást helyez.
Vágólapra másolva!
  • Nem tudják összekapni magukat az európai tőzsdék, melyeken 0,7-1,5 százalékos mínuszok láthatóak. A börzéken az elmúlt két kereskedési napban tapasztalt jókedvnek mára nyoma sincs, és a péntektől bemutatott nagy emelkedéseiket korrigálják az indexek.
  • Ezen túl az eurózóna lassulásával kapcsolatos félelmek is szerepet játszanak a tőzsdék gyegélkedésében, melyek a tegnapi és mai pocsék német makroadatok erősödhettek fel. Hétfőn a német gyáripari megrendelések, ma pedig az ipari kibocsátás vártnál jóval nagyobb mértékű visszaesését mutatták a statisztikák.
  • Ezek miatt a magyar piac is szenved, a BUX 0,9 százalékos mínuszban mozog. A szomszédos piacokon 0,4-0,6 százalékos eséseket lehet látni.
  • A főbb magyar részvények közül a Magyar Telekom a leggyengébb láncszem, mely 1,7 százalékkal esik, miután a cég bejelentette, hogy ismét nem fog osztalékot fizetni. A papír 355 forintnál, heti mélypontjánál található.
  • A piaci hangulatra kifejezetten érzékeny OTP is szenved, és 1,3 százalékos gyengülésével 4100 forintig tért vissza. A Mol 0,8 százalékkal esik (11 950 forint), a Richter viszont függetleníteni tudja magát a rossz hangulattól, és 4011 forinton stagnál.
  • A forint tartja a tegnap megszerzett előnyét, és 307,8-nál, kéthavi csúcson mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése viszont 244-ig tért vissza.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu