Vágólapra másolva!
Közel 310 millió forintért vásárolt ANY Biztonsági Nyomda részvényeket a társaság egyik igazgatósági tagja, Gyergyák György, amit alapvetően pozitívan értékelhetnek a befektetők.
Vágólapra másolva!
  • 150 ezer darab ANY Biztonsági Nyomda részvényt értékesített tegnap tőzsdén kívüli kereskedésben Gyergyák György igazgatósági tag a 100 százalékos tulajdonában lévő Kontakt Mobil Fizetési Rendszerház Zrt-nek.
  • Ezen kívül további 386 ezer darab ANY részvényt vett a Concorde Értékpapír Zrt-n keresztül a Kontakt Mobil Fizetési Rendszerház Zrt. Mindkét tranzakció 803 forintos részvényenkénti átlagáron ment végbe. A pakk nagy részét, minetgy 236 ezer részvényt az AEGON Magyarország befektetési Alapkezelőtől vásárolt meg.
  • Újabb részvényekhez végülis csak az utóbbi tranzakció révén jutott Gyergyák, aki az új részvények beszerzésére mintegy 310 millió forintot költött el.
  • A bejelentéssel tulajdonképpen részben fény derült arra, hogy ki(k) állt(ak) a tegnapi nagyobb tranzakció mögött. Legutóbb tavaly októberben történt akkora kötés a Nyomdában, mint tegnap, ekkor a Concorde Alapkezelő vásárolt egy nagyobb csomagot, és a Genesis Investment LLP adott el.
  • A tranzakciót követően 781 ezer darab ANY Biztonsági Nyomda törzsrészvénnyel rendelkezett Gyergyák György, amely 5,28 százalékos tulajdoni hányadnak felel meg. Ebből 245 ezer darabbal közvetlenül, 536 ezer darabbal pedig közvetetten, a Kontakt Mobil Fizetési Rendszerház Zrt-én keresztül rendelkezik. Eközben az AEGON tulajdoni hányada 13,2 százalékra csökkent 14,6 százalékról.
  • A bejelentésre nem mozdult meg az ANY árfolyama, sőt ma még egyáltalán nem született kötés a részvényben, miután tegnap 795 forinton alakult ki a záróár.
Forrás: Investor.hu