Borsodba az olcsó hitel sem jut el

Vágólapra másolva!
Közel 10 ezer cég kapott már hitelt az MNB hitelprogramjának második szakaszában. 330 milliárd forintot már folyósítottak is, további 70 milliárdról pedig már aláírták a szerződést. A legkevesebb pénz az Észak- Magyarországra jut, míg a legtöbb a főváros környékére.
Vágólapra másolva!

Az eddig leszerződött 402,7 Mrd Ft közel 98 százaléka új hitel. Ezen belül a a beruházási hitelek aránya 59 százalék, az új forgóeszközhiteleké 26, míg az EU-s támogatások előfinanszírozására folyósított hiteleké 15%. Közel 10 ezer cég kapott már hitelt az MNB hitelprogramjának második szakaszában. 330 milliárd forintot már folyósítottak is, további 70 milliárdról pedig már aláírták a szerződést. A legkevesebb pénz az Észak- Magyarországra jut, míg a legtöbb a főváros környékére- mutatja az MNB közleménye.

59% új beruházás

Az eddig leszerződött 402,7 Mrd Ft közel 98 százaléka új hitel. Ezen belül a a beruházási hitelek aránya 59 százalék, az új forgóeszközhiteleké 26, míg az EU-s támogatások előfinanszírozására folyósított hiteleké 15%.

Hitelek ágazati eloszlása Forrás: MNB

A mezőgazdaság, a kereskedelem, javítás és a feldolgozóipar ágazatok részesedése kimagasló, a hitelek közel háromnegyede ebbe a három ágazatba irányul.

A hitelek regionális eloszlása Forrás: MNB

A legkevesebb pénz az Észak-Alföldi régióba került, a pálmát a főváros környéke vitte.