Több mint egymillió euró 10 szoftverfejlesztő startupnak

Vágólapra másolva!
Pályázat útján oszt ki 1,1 millió euró értékű finanszírozást az öt kelet-európai inkubátorházból álló CEED Tech konzorcium. A győztes csapatoknak azt kell igazolniuk, hogy a globális piacon meglévő igényt elégítenek ki.
Vágólapra másolva!

A pályázat első három hónapjában a társaságok 10 - 30 ezer eurós kezdőtőkéhez jutnak, ami alatt validálniuk kell, hogy a szolgáltatásuk vagy termékük piacképes.

Akik ezen a rostán átmennek, további 100 ezer euró körüli finanszírozásra számíthatnak, ami - más kockázatitőke-befektetésekkel együtt - már elég lehet arra, hogy kilépjenek a nemzetközi piacra.

A jelentkezőktől azt várják, hogy 2015. május végére képesek egy olyan, alapszintű terméket (MVP-t) elkészíteni, amellyel valós ügyfeleket tudnak kiszolgálni.

Iparági megkötés nincs, az EU-s társfinanszírozás miatt fontos kitétel, hogy az EU által kifejlesztett mintegy 50 nyílt forráskódú technológiai megoldás közül legalább egyet fel kell használni a fejlesztés során.

A pénzbeli finanszírozást egy háromhónapos - kötelező - inkubációs program egészíti ki, ami 2015. márciusában indul.

A pályázatra való jelentkezés határideje 2014. december 15. További információ itt, a jelentkezési lap pedig itt található.