Térdre kényszerítheti Európát a Netflix

Vágólapra másolva!
Az az adatmennyiség, amit az online videózás generál akár sokkal nagyobb is lehet, mint amivel az európai rendszerek meg tudnak birkózni. A Netflix európai térhódítása, így komoly kihívások elé állíthatja az európai hálózatot.
Vágólapra másolva!
  • Az olyan online videószolgáltatók, mint Netflix egyre nagyobb adatforgalmat generálnak, és ezt nem biztos, hogy az európai hálózatok képesek elbírni, mondta el a Deloitte németországi média részlegének vezetője az IFA Electronics kiállításon Berlinben.
  • A hálózatainkat lehet, hogy térdre fogják kényszeríteni, véli Klaus Boehm. A Netflix épp azon van, hogy Európában is egyre nagyobb teret nyerjen, többek között Németországban és Franciaországban is megjelenik az ősz során. Júliusban egyébként a cég 1 terabitet adott hozzá Párizsban lévő szerver kapacitásához, hogy ki tudja szolgálni a felhasználói keresletet.
  • Európa legnagyobb online videópiacán, Németországban évi átlagban nagyjából 20 százalékkal fog bővülni a streamszolgáltatásokból származó bevétel 2020-ig (385 millió euróra), véli a Deloitte.
  • A telekomcégek nagy összegeket költenek arra, hogy fejlesszék, bővítsék mind vezetékes, mind vezeték nélküli hálózataikat. A vállalatok ugyanakkor szeretnék megosztani a pénzügyi terheket a tartalomszolgáltatókkal is.
  • Az USA-ban a Netflix megegyezett egyes kábelszolgáltatókkal (Comcast) és telekomcégekkel (Verizon), hogy fizet nekik annak érdekében, hogy az ügyfelek gyorsabb neten nézhessék a videókat.
  • Szintén friss hír, hogy a Netflix megegyezett a Warner Brothers tévészekciójával abban, hogy a tévékben szeptemberben debütáló Gotham sorozata jövőre elérhető lesz majd a Netflixen is.
  • A Netflix árfolyama 2 százalékos pluszban van a mai kedvező hangulatú kereskedésben.