Régi fényükben csillognak az amerikai bankok

Vágólapra másolva!
Sok éve nem látott csúcsok közelébe érkezett két amerikai nagybank árfolyama is. A Bank of New York Mellon 2008-as szintjeit ostromolja, míg a Morgan Stanley ötéves csúcsok közelébe került. Érdemes rájuk odafigyelni.
Vágólapra másolva!

Bank of New York Mellon (NYSE): Rendületlenül halad előre

2012 közepe óta szinte megállíthatatlanul menetel a Bank of New York Mellon részvénye, ráadásul az év eleji kisebb megingás után még feszítettebb a tempó. Habár ez óvatosságra intő jel, éppen tegnap sikerült a részvénynek 40 dollár felett befejeznie a napot, ahol utoljára 2008-ban tudott zárni.

Ha sikerülne e szint fölött megragadnia, az pozitív jelzés lenne és akár további menetelés előtt nyithatná meg az utat. Az indikátorok különösebben erős jelzést nem mutatnak, bár az RSI már közelíti a túlvett zónát.

A Bank of New York Mellon napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Ha pedig a hetet is 40 dollár fölött zárná a részvény, a következő megálló 45 dollár lehet, ami nagyjából 12 százalékra van a jelenlegi szintektől. A heti grafikonon viszont már túlvettséget jelez az RSI, ami mindenképpen figyelmeztető jel lehet.

Ha nem sikerülne a fontos szint fölött maradnia a részvénynek, akkor a napi grafikon alapján első körben az 50 napos mozgóátlag, vagy az emelkedő trendvonal foghatja meg az árfolyamot. A heti grafikont olvasva viszont ennél lejjebb, 35 dollár közelében látható támasz.

A Bank of New York Mellon heti grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Morgan Stanley (NYSE): Leküzdi-e az akadályt?

A szektortárs Morgan Stanley pedig öt éves csúcsok közelébe érkezett 35 dollár közelében. Habár még nem láthattunk áttörést, ha ez bekövetkezne azt kedvező jelként értelmezhetnénk. Ebben az esetben a következő szint a 40 dollár lehetne.

Az indikátorok közül az MACD emelkedő trendben mozog, ami jó jel, viszont az RSI már közelíti a túlvett zónát. Ez utóbbi pedig inkább körültekintésre figyelmeztet.

Ha lefordulna a fontos szintről a Morgan Stanley részvénye, az első megálló az 50 napos mozgóátlag lehet 33 dollár közelében. De ettől nem messze még egy dupla támasz is van, a 200 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal személyében.

A Morgan Stanley napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu