A Lufthansát is érdekelte a Wizz Air

Vágólapra másolva!
De túl sokat kértek érte.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air tulajdonosai tárgyaltak a Lufthansával a cég eladásáról, írja a Wirtschafts Woche. A lap szerint a tárgyalások 2014 áprilisa előtt zajlottak, amikor még Christoph Franz volt a Lufthansa igazgatója. A felek azért nem tudtak megegyezni, mert a Lufthansa sokallta az árat, amit a Wizz Air tulajdonosai kértek. A cég az Origó kérdésére azt válaszolta, hogy a "Wizz Air megerősíti, hogy sikerének köszönhetően időről időre számos megkeresés érkezik hozzá lehetséges befektetőktől, továbbá azt is megerősíti, hogy pillanatnyilag nem folytat ilyen témájú tárgyalásokat".

Újra hírbe hozták

A Wizz Airt korábbi sajtóértesülések szerint más nagy nemzetközi légitársaság is megkereste már. 2014 júliusában az Air-France-KLM csoporttal hozták hírbe a fapados légitársaságot, de a Wizz Air tagadta, hogy tárgyaltak volna.

A tőzsdén is próbálták

A Wizz Air tulajdonosai 2014 nyarán szerették volna tőzsdére vinni a céget, de erről június közepén letettek. Az ok valószínűleg az volt, hogy azidőtájt a légitársaságok rosszul teljesítettek a tőzsdén, ráadásul az olajár is nagyon magas volt, ami a fapados társaságokat különösen érzékenyen érintette.