Kapaszkodik a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Bár a negatív tartományban jár a BUX index, már csak 0,1 százalékos a mínusz, miután az OTP némi erősödést mutatott az utóbbi percekben.
Vágólapra másolva!
  • A bankpapír 4 283 forinton is járt ma, ami több mint 2 százalékos esést jelent. Ebben talán annak is szerepe lehet, hogy a Fővárosi Törvényszék elutasította az MKB Bank keresetét a devizahiteles perben. A Mol sem túl acélos eddig, 12 115 forintig csúszott vissza, 0,3 százalékos mínuszával.
  • A Magyar Telekomnak és a Richternek viszont jól megy (0,5 százalékos pluszok), főleg a gyógyszergyártó teljesít erősen ma is. 4 095 forinton is járt a papír, ezzel folytatva az elmúlt napokban látott jó teljesítményét. Nagy kérdés, hogy nap végére sikerül-e áttörni a 4 100 forintos ellenállást.
  • A PannErgy a reggeli jó hír után egyelőre tartja magát, 5,7 százalékos emelkedésével 336 forinton áll, amihez közel 64 millió forintos forgalom párosul. A többi kis papírban nincs igazán számottevő forgalom.
  • A forint viszont igen gyenge ma, az euróval szemben 316,5 közelében állunk, míg a dollárral szemben 245,5 közelében tartózkodunk.
  • Ez persze valamelyest betudható a gyenge nemzetközi piaci hangulatnak is, az európai főbb indexek 0,1-0,7 százalékos mínuszokat mutatnak. Elsősorban a skót függetlenségi szavazás miatt aggódhatnak a befektetők, de azért az Oroszország elleni újabb szankciók sem kedveznek az amúgy is igen gyengén teljesítő európai gazdaságnak.