Ez az öt vállalkozás került be a Design Terminál mentorprogramjába

Vágólapra másolva!
A zsűri döntése alapján a The Four, Anna Daubner, a Plié by Atelier, a Position Collective és a Hard Body Hang vehet részt díjmentesen a most indult, féléves mentorprogramban.
Vágólapra másolva!

A Design Terminál nyár elején meghirdetett mentorprogramjának célja, hogy néhány éven belül globális jelenlétet is elérni képes magyar kis- és középvállalkozások sikerét alapozza meg.

A program kimondottan kreatívipari vállalkozásokat célzott, a válogatás során pedig azokat a koncepciókat részesítették előnyben, melyek innovatívak, valamilyen szempontból új utakon járnak vagy egy fontos problémát oldanak meg.

A kiválasztás kritériuma volt ezenkívül a skálázhatóság illetve az, hogy az alapítóknak milyen vízióik vannak a márka jövőjét illetően.

„A program abban segít, hogy ezek a csapatok ne vérezzenek el, hanem jól összerakott csapatként, ügyesen pozícionált márkaként, a szükséges sales, jogi és iparjogvédelmi segítséggel felvértezve lépjenek nemzetközi szintre.” – mondta Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője.

A kiírásra 54 pályázat érkezett, melyből az első zsűrizést követően 14 vállalkozást jutatott tovább a szakmai stáb a második fordulóba. A csapatok itt már személyesen prezentálhattak és válaszolhattak a zsűri – vagyis a mentorok – kérdéseire.

Az öt kiválasztott vállalkozás tehát: