Spanyol riválisával csatázhat a Telecom Italia

Telecom Italia napi grafikon
Vágólapra másolva!
Finomítani készül a Vivendi brazil egységére tett felvásárlási ajánlatán a Telefónica, mely az olasz Telecom Italiával áll csatában a leányért.
Vágólapra másolva!
  • Ismét egy felvásárlási csata készül kibontakozni az európai telekomszektorban, melynek lehetőségére mi is felhívtuk a figyelmet. Ezúttal a Telecom Italia és a spanyol Telefónica kezd belebonyolódni egy licitálási "háborúba", melynek célpontja egy harmadik számú szereplő, a Vivendi brazil leányvállalata.
  • A történet úgy kezdődött, hogy a Telefónica szemet vetett a Vivendi brazil egységére, a GVT-re, melyet a Telecom Italia is kinézett később magának. A spanyolok 6,7 milliárd eurós felvásárlási ajánlatot tettek az egységre néhány hete, az olasz rivális feltűnésével most viszont finomítanának ajánlatukon.
  • A Telefónica televíziós-tartalom megosztására vonatkozó megállapodást ajánl a franciáknak - állítják bennfentes források. Ezzel nagyjából 7 milliárd euróra kúszhat fel az eredeti, 6,7 milliárd eurós felvásárlási ajánlatuk.
  • Eközben a Telecom Italia igazgatótanácsa sem készül tétlenkedni, és a jövő héten fognak ülésezni a GVT lehetséges felvásárlásának megvitatására - állítják szintén az ügyhöz közeli források.
  • A Telecom Italia a hírek szerint szintén 7 milliárd euró körüli ajánlatot kíván tenni a Vivendi leányára. Az üzlet keretében a Vivendi 15 százalékos részesedést is szerezne a Telecom Italiában. Erről a Vivendi igazgatótanácsa augusztus 28-i ülésén fog dönteni.
  • Arról, hogy miért ennyire kellendő a GVT, a korábbi cikkünkben írtunk.
  • A hírek után a Telefónica 0,3 százalékos, a Vivendi 0,2 százalékos pluszban mozog ma. A Telecom Italiát viszont tépni kezdték, és közel 3 százalékot ugrott az árfolyama.
Telecom Italia napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu