Vágólapra másolva!
Jó formában volt ma a hazai tőzsde, elsősorban az OTP és a Richter remeklésének köszönhetően. A nemzetközi tőzsdéken változatlanul jó a hangulat, és Amerikában is emelkedés kezdődött. 
Vágólapra másolva!
  • Változatlanul jó a hangulat az európai tőzsdéken, ahol 0,7-1,9 százalékos plusszok láthatóak. A német DAX messze távolodott pénteken ütött többhónapos mélypontjától, a 9000 pont alatti szintektől, és a többi tőzsdemutató is több hónapja nem látott alacsony szintekről pattan.
  • Amerikában szintén emelkedés kezdődött, a piacokon 0,4-1 százalékos pluszban mozognak az indexek. Ma fontos makroadat nem látott napvilágot így elsősorban a vállalati hírekre fókuszálhatnak a befektetők.
  • A Royal Bank of Scotland 1,6 százalékkal esik a nemzetközi privátbanki üzletágának lehetséges eladásának hírére. A Priceline viszont összeszedte magát, és már 2,7 százalékkal emelkedik. A Kinder Morgan és leányai pedig 20-30 százalékos száguldást mutatnak be.
  • A hazai tőzsdén szintén a vételi kedv dominált, így a BUX 1,1 százalékos pluszban zárt.
  • A blue-chipe közül az OTP volt a legjobb formában 2,1 százalékos megugrásával (3875 forint), míg a Richter 1,7 százalékot "száguldott" (3850 forint). A Magyar Telekom és a Mol viszont nem tudott csatlakozni társaihoz, és csak stagnálásra, illetve minimális emelkedésre voltak képesek.
  • A forint kissé korrigálta délelőtti gyengülését, és 313,3-ig tért vissza az euróval szembeni árfolyama.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu