Vágólapra másolva!
Az OTP és a Mol lendületbe jövetelének köszönhetően összekapta magát a BUX, mely napi csúcsa környékén tudta befejezni a kereskedést. Ehhez szükség volt a javuló nemzetközi részvénypiaci hangulatra, az amerikai tőzsdéken új csúcsokat ostromol a Nasdaq és az S&P 500 is, míg Európában szintén emelkedni tudnak az indexek. 
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai tőzsdéken folytatódik az emelkedés, amit a kedvező makroadatok is fűtenek. Az S&P 500 0,3 százalékos emelkedésével visszakapaszkodott a 2000 pontos szint fölé, míg a Nasdaq új 14 éves csúcsra került. A Dow Jones pedig 0,4 százalékot emelkedett.
  • A statisztikák után és az amerikai piacokon uralkodó jó hangulatnak köszönhetően az európai részvényindexek is lendületbe jöttek, és 0,4-1,1 százalékos pluszt szedtek össze.
  • Ennek köszönhetően a magyar piac is megtalálta az utat felfelé, így a BUX 0,7 százalékos pluszban zárt, miután a Mol és az OTP is lendületbe jött. A BUX ezzel régiós társaihoz hasonlóan teljesített, mivel a szomszédos piacokon is jó hangulat uralkodott.
  • Az OTP 1,4 százalékos drágulásával 4158 forintig tért vissza, a Mol 1,2 százalékos erősödével pedig maga mögött hagyta a 12 ezer pontos szintet. A Magyar Telekom és a Richter viszont 0,3 százalékkal gyengült (372 forint és 3915 forint).
  • A forint egész nap szűk sávban mocorog, és késő délután is a 313,2-es szintnél mozog az euróval szemben. A mai MNB-kamatdöntés nem okozott érdemi mozgásokat a forint piacán.
  • A Burger Kinggel összeolvadó Tim Hortons már 9 százalékot ugrott a felvásárlás hírére. A Burger King pedig történelmi csúcsa közelében, 2 százalékos mínuszban mozog. Az Amazon a terjeszkedésének tegnapi bejelentésére pedig 1,6 százalékkal erősödik, és havi csúcsánál, 340 dollárnál található.
  • A Lufthansát nem viselte meg az újabb sztrájk lehetőségének híre, mivel a légitársaság hajlik a megegyezésre a pilótákat képviselő szakszervezetekkel. A részvény 1,2 százalékkal erősödik.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu