Vágólapra másolva!
Nagy mínuszban ragadt zárásra a BUX, amiben a blue-chipek gyengélkedése játszott szerepet. Az OTP, a Magyar Telekom is nagyot esett, miközben a forint is többéves mélypontokra gyengült. Az európai tőzsdéken viszont kissé javult a hangulat a biztató amerikai nyitásnak köszönhetően. 
Vágólapra másolva!
  • Nem sikerült kikecmeregnie a mínuszokból a hazai piacnak, ahol a BUX végül 1,7 százalékos esést szenvedett el. A magyar részvényindex ezzel a leggyengébb tőzsdemutató volt ma a régióban.
  • Ennek oka a blue-chipek gyengélkedése, melyek közül a Magyar Telekom volt a leggyengébb láncszerm. A telekompapír a délelőtti nagy zuhanása után kissé javítani tudott, és 3,7 százalékos mínusz után 361 forinton zárt. A rossz hangulatra kifejezetten érzékeny OTP 3,1 százalékot esett, és letörte a 4000 forintos szintjét. Az OTP ezzel március óta nem látott alacsony szintre került.
  • A Mol is elgyengült, és 0,3 százalékos mínuszt szedett össze, a Richter pedig folytatta az elmúlt napok esését, és 0,5 százalékos gyengüléssel fejezte be a kereskedést. A gyógyszerpapír ezzel új háromhavi mélypontot ütött.
  • A borús hangulat a forintot sem kímélte, mely többéves mélypontokra került ma a főbb devizákkal szemben. Délután kisebb korrekció kezdődött, és 316 közelébe tért vissza az euróval szembeni árfolyama.
  • Záráshoz közeledve kissé javult a napközbeni pocsék hangulat az európai tőzsdéken. A főbb részvényindexek mérsékelték veszteségeiket, és már csak 0,2-1 százalékos mínuszban mozognak, amivel változatlanul több hónapos mélypontokon vagy azok közelében találhatóak. Egyedüli kivétel az olasz index, mely továbbra is 2 százalék feletti esést mutat.
  • Az európai hangulatjavulás egyik oka, hogy az amerikai piacokon enyhült a nyomás. A tengerentúlon minimális pluszok láthatóak, és a három fő részvényindex két-három hónapos mélypont közeléből próbál talpra állni.
  • A vártnál magasabb részvényenkénti profitot ért el a második negyedévben a Time Warner (NYSE). A cég 98 centes EPS-ről számolt be, miközben az elemzők 84 centre számítottak. Ennek ellenére a részvény 12,5 százalékot zuhanhat nyitáskor, miután a 21st Century Fox tegnap bejelentette, hogy visszavonja a cégre tett felvásárlási ajánlatát.
  • A Sprint Corp. 17,8 százalékot zuhant miután a cég bejelentette, hogy eláll a T-Mobile US lehetséges felvásárlásától.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu