Megválhat a PayPal-tól az eBay

Vágólapra másolva!
Leválaszthatja az online fizetési szolgáltatásokat nyújtó PayPal üzletágát magáról az eBay. Ezzel pedig Carl Icah aktivista befektető egyik régi kívánsága valósulhat meg. 
Vágólapra másolva!
  • Valóra válhat Carl Icahn, a milliárdos tőzsdecápa vágyálma, mivel az eBay leválaszthatja a PayPal üzletágát. Icahn - aki 2,5 százalékos részesedéssel rendelkezik az eBayben - régóta követeli a cégtől, hogy válassza le az online fizetőrendszert üzemeltető egységét, mivel szerinte a lépéssel a vállalat nagyobb értéket tudna teremteni a tulajdonosoknak.
  • A világ legnagyobb internetes áruháza most valóban fontolóra vette a PayPal leválasztását, ami már jövőre meg is valósulhat - írja a Reuters bennfentes forrásokra hivatkozva.
  • Az eBay hivatalos indoklása szerint folyamatosan vizsgálják és keresik azokat a lehetőségeket, melyek hosszú távon értéket teremtenek a cégnek, és biztosítják az eBaynek és a PayPalnak a további növekedését. Ha ez külön utakon valósítható meg, akkor vélhetően a leválasztás mellett fognak dönteni.
  • A PayPal leválasztásával a legdinamikusabban növekvő egységétől válna meg az eBay. Az online fizetési rendszerből származó bevételek 20 százalék körüli ütemben bővültek az elmúlt negyedévekben éves alapon. Eközben a fő tevékenységnek számító online eladásokból csupán 8-12 százalékos bevételnövekedés származott.
Forrás: Investor.hu

  • A befektetők díjazzák az egység leválasztásának ötletét, így az eBay részvényei 4,7 százalékot száguldottak tegnap.

A témával kapcsolatos további cikkeink: