Már megint ezernyi autót hívnak vissza az USA-ban

A Ford nyitás utáni árfolyama
Vágólapra másolva!
A GM idei visszahívás sorozata után a Ford is kénytelen berendelni néhány, már értékesített modellt.
Vágólapra másolva!
  • A Ford is kénytelen beállni a General Motors mellé a sorba. Az amerikai autógyár 83 250 darab autót kénytelen visszahívni egy hibás alkatrész miatt. Ez még mindig messze van a GM idei „teljesítményétől”, amelynek csak júliusban 717 500 gépjárművet kellett visszarendelnie.
  • A Ford a teljesen friss 2012-2014 szériákban talált hibát. A meghibásodás a kocsik teljesítményére lehet hatással, valamint egyes esetekben el is gurulhatnak a parkoló autók. A hiba az Edge, Lincoln, Flex és Taurus modelleket érinti.
  • Az autógyár közleménye szerint egy tengelyhez nem megfelelően illesztett kapocs lehet a ludas, amely menet közben leválhat. Ha ez bekövetkezik a motor nem tudja közvetíteni erejét a kerekekre, valamint parkolásánál a motorfékre is hatással lehet.
  • Ez különösen nagy probléma az amerikai piacon, ahol a járművek többsége automata váltóval rendelkezik, és sofőrjeik gyakran csupán „parkoló pozícióba” rakják a váltót és nem használnak kéziféket.
  • Az autógyár arra is kitért, hogy jelenleg nem tudnak a hiba okozta balesetről, a visszahívás megelőző jellegű. Az árfolyam mérsékelten reagált a hírekre, mínusz 0,9 százalékot mutattak a részvényárak a pénteki nyitást követően.
A Ford nyitás utáni árfolyama (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu